Logg inn | Bli medlem | Handlekurv
Historisk bibelatlas

Paul Lawrence

Historisk bibelatlas

Historisk bibelatlas er en ressursbok for alle som er interessert i bibelhistorie, geografi og arkeologi. Boken innbyr leserne til en enestående og fascinerende oppdagelsesreise som gjør bibelhistorien levende på en helt ny måte.

Med utgangspunkt i de nyeste historiske og arkeologiske oppdagelsene, følger bibelatlaset hendelsesløpet i både Det gamle og Det nye testamentet. Boken er gjennomillustrert med førsteklasses detaljerte kart, bilder og rekonstruksjonstegninger.

I en fortellende stil spenner Historisk bibelatlas over hele Bibelen, fra Abrahams reise til Kanaan og helt fram til apostelen Paulus og grunnleggelsen av de første menighetene. Gjennom hele boken finner leserne spesialartikler om emner som Bibelens land og folkeslag, klima og jordbruk i Kanaan, krigføring, befestninger og reiser i den romerske verden.

Atlaset er utarbeidet av bibelforskere ut fra grundige studier og med bistand fra tre framtredende fagrådgivere. Boka er en samproduksjon med Luther forlag.

Paul Lawrence har studert akkadisk, hebraisk og Midtøstens arkeologi ved Universitetet i Liverpool. Han tok doktorgraden i filosofi på sitt arbeid om assyriske generaler og deres forhold til kongen, og har arbeidet på et utgravningsprosjekt i Nord-Irak. Siden har han vært forskningsassistent for professor Kenneth Kitchen ved Universitetet i Liverpool og har undervist på flere kurs om ’Arkeologi og Bibelen’.

Se et oppslag fra boka her

Medlemspris kr 300,00
KJØP

Anmeldelser

ET PRAKTVERK

Denne boka er et praktverk fra begynnelse til slutt! En unik ressurs for alle som arbeider med bibeltekster eller er interessert i bibelhistorie. Atlaset begynner ganske enkelt med spørsmålet "Hva er bibelen?" før det tar oss med på en fascinerende i fotsporene fra Abraham til byene beskrevet i Johannes Åpenbaring ... Dette er absolutt en flott bok som alle med interesse for bibelen bør ha i sin bokhylle! Terningkast: 6
Trond Laksaa, kirkenorge.no

INFORMATIVT OG OVERSIKTLIG ATLAS

Jeg er begeistret over dette bibelatlaset. Med sin smakfulle design og med illustrasjoner og bilder i fine farger vekker det leselyst hos den som får det i hendene. Fyldige registre over saker og personer, stedsnavn og bibelhenvisninger samt en liste med ordforklaringer gjør det enkelt å finne fram til det man søker informasjon om. Alle som leser jevnlig i Bibelen, vil ha glede av Historisk bibelatlas. I særdeleshet vil alle som studerer Bibelen, både på bibelskoler og ved vitenskapelige utdanningsinstitusjoner, ha stor nytte av den rike informasjonen bibelatlaset inneholder og formidler gjennom sine tekster, karter og andre illustrasjoner.
Jostein Ådna, professor ved Misjonshøgskolen, Misjonstidende