Logg inn | Bli medlem | Handlekurv

Reformasjonsjubileet

2017 er året da Martin Luther og reformasjonen jubileres av en verdensvid kirke. I Tyskland vil selvfølgelig markeringene merkest, men også i andre land med luthersk feste, så som Norge, slås det på stortrommen. Bokbransjen tar selvfølgelig del i festivitasen. Boktrykkerkunsten kan med rette sies å ha gitt Luther vind i seilene da hans nye lære skulle spres. Luthers frimodige pamfletter ble visstnok trykket så sverten sprutet. 

Lunde og Luther Forlag har hele fem nyutgivelser knyttet opp mot Reformasjonen og Martin Luthers liv i jubileumsåret. Disse presenterer vi i dette nummeret av Perspektiv. Legg ikke minst merke til barneboken om Modige Martin og romanen om Luther og ektefellen Katharina. Disse informative og underholdende bøkene anbefales varmt.  

Du vil også finne en presentasjon av romanen Vann som rant forbi i dette nummeret. Boken er en sjelden skatt av en velskrevet tankevekker. Ord og setninger vil trolig få deg til å lytte ekstra nøye etter når du leser denne fortellingen som handler om relasjoner utsatt for sterke påkjenninger og med dype sår. Cynthia Ruchti er familieterapeut i tillegg til forfatter. Hun skriver troverdig og klokt om liv under press.

Katrine